Informacje dotyczące zamówień posiłków na wynos, odbieranych do domu. - zamówienia przyjmowane są drogą email, do godziny 13:00 na adres, info@jelitkowoglowne.pl - w celu usprawnienia obsługi zamówień, prosimy o korzystanie z szablonu, znajdującego się poniżej strony. - pojemniki na wynos są płatne, zgodnie z cennikiem znajdującym się w zakładce cennik. - opakowania jednorazowe w które pakujemy nasze posiłki są w pełni ekologiczne. - przypominamy, iż nasz system pakowania nie gwarantuje utrzymania temperatury. - przy korzystaniu z "posiłku dla rowerzysty" prosimy o dołączenie zdjęcia karty, uprawniającej do takiego posiłku. Godziny dostaw w poszczególnych budynkach: Kawiarnia Marina 1, 15:00 |
Mając na uwadze troskę o środowisko i aby dalej eliminować zużycie jednorazowych pojemników wprowadzamy pakowanie zup do szklanych słoików z nakrętką (kaucja zwrotna 2,50 PLN)
MENU
Wtorek 29.10.2024
Zupy:
11. Jarzynowa z brukselką i koperkiem 250ml |
36 /100 g |
|
12. Zupa z kurczakiem, pieczarkami i makaronem 250ml |
57/ 100 g |
Danie dnia 1
21. Pizza z pomidorem, pieczarkami i cebulą 300g |
562/ kcal |
|
|
Danie dnia 2
22. Pizza z szynką, pieczarkami i cebulą 300g |
762/kcal |
Danie główne 1 wyjątkowo jeden dodatek
31. Kotlety z kalafiora i fasoli z koperkiem podane z sosem jogurtowo-koperkowe i surówką z kapusty pekińskiej 400g |
330/kcal |
Danie główne 2
32. Kotlet mielony wieprzowy, z dodatkiem kaszy gryczanej i buraczkami zasmażanymi 400g |
611/kcal |
Zamienne dodatki do dań głównych
Sałatka:
41. Sałatka z marynowanym tofu, burakiem, kukurydzą, ogórkami i nasionami słonecznika
(alergeny: gluten, seler)
Sałatka Premium 1
42. Sałatka z kurczakiem w sezamie i czarnuszce z dynią, gruszką, żurawiną i płatkami migdałów
(alergeny: gluten)
Sałatka Premium 2
43. Sałatka z jajkiem, marchewką, ziemniakami, groszkiem, ogórkiem kiszonym i jabłkiem
(alergeny: mleko, gluten)
Desery:
|
Środa 30.10.2024
Zupy:
11. Krem z zielonego groszku z prażonymi pestkami dyni 250ml |
47/100 g |
|
12. Zupa fasolowa tradycyjna 250ml |
78/ 100 g |
Danie dnia 1
21. Risotto wege z cukinią, porem, zielonym groszkiem i orzechami ziemnymi 300g |
232/ kcal |
|
|
Danie dnia 2
22. Risotto z kurczakiem, cukinią, porem i zielonym groszkiem 300g |
251/kcal |
Danie główne 1
31. Kotleciki z ziemniaków i kapusty w sosie grzybowym podane z kaszą kuskus i surówką colesław 400g |
397/kcal |
Danie główne 2
32. Udko kurczaka trybowane panierowane z sosem tzatziki podane z ziemniakami puree i pieczoną brukselką 400g |
460/kcal |
Zamienne dodatki do dań głównych
Sałatka:
41. Sałatka z marynowanym tofu, burakiem, kukurydzą, ogórkami i nasionami słonecznika
(alergeny: gluten, seler)
Sałatka Premium 1
42. Sałatka z kurczakiem w sezamie i czarnuszce z dynią, gruszką, żurawiną i płatkami migdałów
(alergeny: gluten)
Sałatka Premium 2
43. Sałatka z jajkiem, marchewką, ziemniakami, groszkiem, ogórkiem kiszonym i jabłkiem
(alergeny: mleko, gluten)
Desery:
|
Czwartek 31.10.2024
Zupy:
11. Minestrone z makaronem 250ml |
32 /100 g |
|
12. Bogracz z lanymi kluseczkami 250ml |
78/ 100 g |
Danie dnia 1
21. Pizza wiejska wege z pomidorami cebulą i ogórkiem konserwowym 300g |
567/ kcal |
|
|
Danie dnia 2
22. Pizza wiejska z kiełbasą cebulą i ogórkiem konserwowym 300g |
681/kcal |
Danie główne 1 wyjątkowo jeden dodatek
31. Batat faszerowany kaszą bulgur, kukurydzą, fasolą, papryką i pieczarkami z dodatkiem marchewki z groszkiem 400g |
407/kcal |
Danie główne 2
32. Pierś kurczaka w sosie buraczanym podana z ziemniakami puree i surówką colesław 400g |
377/kcal |
Zamienne dodatki do dań głównych
Sałatka:
41. Sałatka z marynowanym tofu, burakiem, kukurydzą, ogórkami i nasionami słonecznika
(alergeny: gluten, seler)
Sałatka Premium 1
42. Sałatka z kurczakiem w sezamie i czarnuszce z dynią, gruszką, żurawiną i płatkami migdałów
(alergeny: gluten)
Sałatka Premium 2
43. Sałatka z jajkiem, marchewką, ziemniakami, groszkiem, ogórkiem kiszonym i jabłkiem
(alergeny: mleko, gluten)
Desery:
|
Szablon do składania zamówienia
Imię i nazwisko -
Numer pozycji z menu –
Miejsce dostawy –
Rodzaj płatności –
Data realizacji –
Numer karty bistro -