Informacje dotyczące zamówień posiłków na wynos, odbieranych do domu. - zamówienia przyjmowane są drogą email, do godziny 13:00 na adres, info@jelitkowoglowne.pl - w celu usprawnienia obsługi zamówień, prosimy o korzystanie z szablonu, znajdującego się poniżej strony. - pojemniki na wynos są płatne, zgodnie z cennikiem znajdującym się w zakładce cennik. - opakowania jednorazowe w które pakujemy nasze posiłki są w pełni ekologiczne. - przypominamy, iż nasz system pakowania nie gwarantuje utrzymania temperatury. - przy korzystaniu z "posiłku dla rowerzysty" prosimy o dołączenie zdjęcia karty, uprawniającej do takiego posiłku.
Godziny dostaw w poszczególnych budynkach: Kawiarnia Marina 1, 15:00 |
Mając na uwadze troskę o środowisko i aby dalej eliminować zużycie jednorazowych pojemników wprowadzamy pakowanie zup do szklanych słoików z nakrętką (kaucja zwrotna 2,50 PLN)
MENU
Czwartek 21.11.2024
Zupy:
11. Pikantna zupa jarzynowa z ciecierzyca cebula i fetą 250ml |
/100 g |
|
12. Zupa rybna z pomidorami i bazylią 250ml |
/ 100 g |
Danie dnia 1
21. Pizza z pomidorami, cebulą, oliwkami zielonymi i czosnkiem 300g |
/ kcal |
|
|
Danie dnia 2
22. Pizza Diavola z salami i świeżym czosnkiem 300g (alergeny: gluten, mleko) |
/ kcal |
Danie główne 1 wyjątkowo jeden dodatek
31. Tagine z batatami, bakłażanem, cukinią i ciecierzycą z dodatkiem kaszy gryczanej niepalonej 400g |
/ kcal |
Danie główne 2 wyjątkowo jeden dodatek
32. Placek po cygańsku podany z ogórkiem kiszonym 400g |
/ kcal |
Zamienne dodatki do dań głównych
Sałatka:
41. Libańska sałatka tabbouleh z cukinią i orzechami ziemnymi
(alergeny: gluten )
Sałatka Premium 1
42. Sałatka ze schabem, brzoskwiniami, burakami i kaszą pęczak
(alergeny: gluten, mleko)
Sałatka Premium 2
43. Sałatka grecka z pomidorem, ogórkiem, czerwona cebulą, oliwkami, oregano i serem feta z prażonymi pestkami dyni
(alergeny: mleko, sezam, soja )
Desery:
|
Piątek 22.11.2024
Zupy:
11. Zupa krem z dyni i batata z chili i imbirem 250ml |
/100 g |
|
12. Barszcz ukraiński 250ml |
/ 100 g |
Danie dnia 1
21. Makaron z sosem pomidorowym, ciecierzycą, cukinią i świeżą bazylią 300g |
/ kcal |
|
|
Danie dnia 2
22. Makaron z łososiem i kaparami pod serem corregio 300g (alergeny: seler, mleko, ryby, gluten ) |
/ kcal |
Danie główne 1 wyjątkowo jeden dodatek
31. Kotlet jajeczny ze szpinakiem z sosem musztardowym podane z ziemniakami gotowanymi 400g |
/ kcal |
Danie główne 2
32. Filet z dorsza panierowany podany z cząstką cytryny z dodatkiem ziemniaków puree i surówki z kiszonej kapusty z marchewką, jabłkiem i natką pietruszki 400g |
/ kcal |
Zamienne dodatki do dań głównych
Sałatka:
41. Libańska sałatka tabbouleh z cukinią i orzechami ziemnymi
(alergeny: gluten )
Sałatka Premium 1
42. Sałatka ze schabem, brzoskwiniami, burakami i kaszą pęczak
(alergeny: gluten, mleko)
Sałatka Premium 2
43. Sałatka grecka z pomidorem, ogórkiem, czerwona cebulą, oliwkami, oregano i serem feta z prażonymi pestkami dyni
(alergeny: mleko, sezam, soja )
Desery:
|
Szablon do składania zamówienia
Imię i nazwisko -
Numer pozycji z menu –
Miejsce dostawy –
Rodzaj płatności –
Data realizacji –
Numer karty bistro -