Menu


 

 

Informacje dotyczące zamówień posiłków na wynos, odbieranych do domu.

- zamówienia przyjmowane są drogą email, do godziny 13:00 na adres, info@jelitkowoglowne.pl

- w celu usprawnienia obsługi zamówień, prosimy o korzystanie z szablonu, znajdującego się poniżej strony.

- pojemniki na wynos są płatne, zgodnie z cennikiem znajdującym się w zakładce cennik.

- opakowania jednorazowe w które pakujemy nasze posiłki są w pełni ekologiczne.

- przypominamy, iż nasz system pakowania nie gwarantuje utrzymania temperatury.

- przy korzystaniu z "posiłku dla rowerzysty" prosimy o dołączenie zdjęcia karty, uprawniającej do takiego posiłku.

 

Godziny dostaw w poszczególnych budynkach:
Cafe Atrium, 15:00

Kawiarnia Marina 1, 15:00

 

Mając na uwadze troskę o środowisko i aby dalej eliminować zużycie jednorazowych pojemników wprowadzamy pakowanie zup do szklanych słoików z nakrętką (kaucja zwrotna 2,50 PLN)

MENU


Czwartek 21.11.2024

Zupy: 

11. Pikantna zupa jarzynowa z ciecierzyca cebula i fetą 250ml 
(alergeny: seler, mleko)
*wegetariańska

 /100 g

 

12. Zupa rybna z pomidorami i bazylią 250ml 
(alergeny: seler, soja, ryby )

/ 100 g

 

Danie dnia 1 

21. Pizza z pomidorami, cebulą, oliwkami zielonymi i czosnkiem 300g 
(alergeny: gluten, mleko)
*danie wegetariańskie

/ kcal

 

 

Danie dnia 2

 22. Pizza Diavola z salami i świeżym czosnkiem  300g

                                            (alergeny: gluten, mleko)

/ kcal

 

Danie główne 1 wyjątkowo jeden dodatek 

31. Tagine z batatami, bakłażanem, cukinią i ciecierzycą z dodatkiem kaszy gryczanej niepalonej  400g 
(alergeny: gluten)
*danie wegetariańskie

/ kcal

 

Danie główne 2 wyjątkowo jeden dodatek

32. Placek po cygańsku podany z ogórkiem kiszonym  400g 
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

/ kcal   

Zamienne dodatki do dań głównych

·   Ziemniaki puree
·  Kasza gryczana niepalona 
·   Fasolka szparagowa  
·    Surówka z kiszonego ogórka
·  Surówka colesław

Sałatka:

41. Libańska sałatka tabbouleh z cukinią i orzechami ziemnymi
(alergeny: gluten )

Sałatka Premium 1 

 42. Sałatka ze schabem, brzoskwiniami, burakami i kaszą pęczak
(alergeny: gluten, mleko)

Sałatka Premium 2

43. Sałatka grecka z pomidorem, ogórkiem, czerwona cebulą, oliwkami, oregano i serem feta z prażonymi pestkami dyni

(alergeny:  mleko, sezam, soja )

 Desery:

51. Mango Lassi 250ml
 (alergeny: brak)

210/kcal 

52Koktajl Jabłko szpinak pietruszka woda sok z cytryny 250ml

(alergeny: brak)

227/kcal

53. Owsianka kakaowa z fuzuliną na mleku bez laktozy 250ml

(alergeny: mleko)

185/kcal 

54. Kisiel z jabłkiem i bitą śmietaną 250ml

                                       (alergeny: mleko)

243/kcal

55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 
(alergeny: mleko, sezam, gluten, orzechy)

 

56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g
(alergeny: gluten, soja, mleko)


Piątek 22.11.2024

Zupy: 

11. Zupa krem z dyni i batata z chili i imbirem   250ml 
(alergeny: seler, mleko)
*wegetariańska

 /100 g

 

12. Barszcz ukraiński 250ml 
(alergeny: seler, soja, gluten, ryby )

/ 100 g

 

Danie dnia 1 

21. Makaron z sosem pomidorowym, ciecierzycą, cukinią i świeżą bazylią  300g 
(alergeny: mleko , seler, gluten)
*danie wegetariańskie

/ kcal

 

 

Danie dnia 2  LIVE COOKING

 22.  Makaron z łososiem i kaparami pod serem corregio 300g

                                            (alergeny: seler, mleko, ryby, gluten )

/ kcal

 

Danie główne 1 wyjątkowo jeden dodatek 

31. Kotlet jajeczny ze szpinakiem z sosem musztardowym podane z ziemniakami gotowanymi 400g 
(alergeny: gluten, jaja, gorczyca, mleko)
*danie wegetariańskie

/ kcal

 

Danie główne 2 

32.  Filet z dorsza panierowany podany z cząstką cytryny z dodatkiem ziemniaków puree i surówki z kiszonej kapusty z marchewką, jabłkiem i natką pietruszki 400g 
(alergeny: gluten, ryby, jaja)

/ kcal   

Zamienne dodatki do dań głównych

·   Ziemniaki gotowane z koperkiem
·  Kasza kuskus 
·   Kalafior gotowany ze słonecznikiem     
·    Surówka z białej kapusty, marchewki i natki pietruszki
·  Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i koperku

Sałatka:

41. Libańska sałatka tabbouleh z cukinią i orzechami ziemnymi
(alergeny: gluten )

Sałatka Premium 1 

 42. Sałatka ze schabem, brzoskwiniami, burakami i kaszą pęczak
(alergeny: gluten, mleko)

Sałatka Premium 2

43. Sałatka grecka z pomidorem, ogórkiem, czerwona cebulą, oliwkami, oregano i serem feta z prażonymi pestkami dyni

(alergeny:  mleko, sezam, soja )

 Desery:

51. Mango Lassi 250ml
 (alergeny: brak)

210/kcal 

52Koktajl Jabłko szpinak pietruszka woda sok z cytryny 250ml

(alergeny: brak)

227/kcal

53. Owsianka kakaowa z fuzuliną na mleku bez laktozy 250ml

(alergeny: mleko)

185/kcal 

54. Kisiel z jabłkiem i bitą śmietaną 250ml

                                       (alergeny: mleko)

243/kcal

55. Ciastko owsiane z bakaliami 120g 
(alergeny: mleko, sezam, gluten, orzechy)

 

56. Ciastko czekoladowe z kawałkami czekolady 120g
(alergeny: gluten, soja, mleko)


Szablon do składania zamówienia 


Imię i nazwisko - 

Numer pozycji z menu – 

Miejsce dostawy – 

Rodzaj płatności –  

Data realizacji – 

Numer karty bistro  -





Serwis stanowi część systemu Itelix iPos CafeteriaCopyright © 2024 Itelix Investment Sp. z o.o.